NOFI - Norsk-Finska Handelsförening r.f.
Vi bygger broer mellom Norge og Finland for en bedre fremtid.

Kommande evenemang

Vad skjer i NOFI? Mitä tapahtuu NOFIssa?

Vad händer i NOFI
Mitä tapahtuu NOFIssa


Back to All Events

NOFI medlemmar inbjuds till Finnvera / Finnvera kutsuu NOFI:n jäseniä aamiaistapaamiseen

  • Team Finland House - Meeting room Kallio 1 Porkalagatan Helsingfors, 00180 Finland (map)

NOFI medlemmar inbjuds till Finnvera den 9 oktober 2017 kl. 9.00 -11.00. 

Norges ambassadör Åge Grutle öppnar tillfället och NOFIs ordförande Klas Blomqvist fungerar som moderator. Markus Laakkonen, Norges regionala chef på Finnvera berättar om Finnveras exportfinansiering som en del av Team Finland. Därefter får vi höra om finska bolaget Sito Oy:s framgångar i Norge. Sito Oy är ett multiprofessionellt företag inom infrastruktur, trafik, markanvändning, miljö och digitala tjänster. Advokatbyrån DLA Piper ger en inblick i gränsöverskridande finansieringsarrangemang i Norden och på annat håll samt i stödet som en internationell byrå erbjuder.

Finnvera kutsuu NOFI:n jäseniä aamiaistapaamiseen 9. lokakuuta klo 9.00 - 11-00.

Norjan suurlähettiläs Åge Grutle avaa tilaisuuden ja NOFIn puheenjohtaja toimii moderaattorina. Finnveran Norjan toiminnasta vastaava Markus Laakkonen kertoo vientirahoituksesta osana Team Finlandin toimintaa. Saamme myös kuulla suomalaisen Sito Oy:n menestyksestä Norjassa. Sito Oy on infran, liikenteen, maankäytön, ympäristön ja digitaalisten palveluiden moniosaajayritys. Asianajotoimisto DLA Piper kertoo rajoja ylittävistä rahoitusjärjestelyistä Pohjoismaissa ja muualla sekä palveluista, joita kansainvälinen toimisto tarjoaa.


PROGRAM / OHJELMA

Registration and morning coffee at 8.45

  • Opening, H.E. Mr Åge Grutle at 9.00
    Ambassador of Norway to Finland
  • Mr Markus Laakkonen   Regional Director Norway, Finnvera – Finnvera’s role in Team Finland and financing solutions for export and internationalization
  • Mr Jaakko RintamäkiSenior adviser and CEO of Sito Mobility Services – Building more accessible environment with network and mobility data
  • Mr Janne Tuulos Partner, DLA Piper Finland Attorneys Ltd – Supporting companies financing needs in the Nordics and beyond
  • Discussion and networking

Finnvera

Finnvera erbjuder finansiering för etablering, tillväxt och internationalisering av företagsverksamhet och för skydd mot exportrisker genom lån, borgen och exportgarantier. Finnvera delar finansieringsriskerna med andra finansiärer. Målsättningen är att öka nyetableringen av företag, ordna finansiering till små och medelstora företag i förändring och främja företagens tillväxt, internationalisering och export.

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Vahvistamme suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia ja vientitakuita. Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa.


Read the Article